Testläs ”Vi är inte på väg någonstans”

Sedan ett par år har jag jobbat med att sammanställa dikter och foton för meditation. Nu har alla högar och lösa blad blivit ett manus: Vi är inte på väg någonstans. Det är så spännande! Precis som i nyhetsbreven är det Katarina Immonen som står för de magiska fotografierna. Min förhoppning är att texterna ska fungera att läsa för grupper, till exempel vid yoga, meditation eller avspänningsövningar, och att boken ska inspirera till stilla stunder med sig själv.
Inom kort kommer några provtexter upp på facebooksidan Vi är inte på väg någonstans. Besök gärna den, läs, kommentera och dela gärna. Dikterna stampar i spiltan, hjälp mig att släppa ut dem i världen!

 


 

Stillna

Här och nu är stillhet
händerna vilar i andaktens arbete
Mjuk skymning
bakom ögonlockens gardiner

Något i mig vyssar mig
blåser på det som gör ont
stryker min panna

Vägen hit har varit lång
nu är vilans tid
Allt jag inte orkar bära
får sjunka genom kroppen
ner till jorden
Just nu släpper jag min oro

Jorden är stor, tiden gåtfull
vad vet jag om min morgondag?
Här och nu är stillheten
här tystnar alla frågor

Nu är varandet, orört,
Sedan finns tid för arbete
Allt jag inte förmår
lyfter som fåglar, seglar bort
Idag släpper jag min oro


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 reaktioner till “Testläs ”Vi är inte på väg någonstans””

    1. Aha, intressant. Ibland märker jag att det blir ”tårta på tårta” när jag och fotografen jobbar ihop, jag använder så mycket bildspråk så vi börjar konkurrera.. Tack för att du läst och kommenterat!

  1. Hej Katarina! Tack för att du bjöd in till din vackra diktvärld. Jag läste upp ”Arbetet: på mattan” i slutet av en yogaklass idag och den blev mycket uppskattad. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *